„Paznicul” împotriva contrabandei pe vremea lui Plahotniuc și Dodon, Maxim Ciubaciuc, finul fugarului Cavcaliuc, și-a dat demisia din poziția de șef al Secției Contracarare Contrabandă a INI din cadrul IGP

Anticoruptie.md
27/09/2021
Facebook

Maxim Ciubaciuc, finul de cununie al liderul PACE și fostul șef-adjunct din IGP, Gheorghe Cavcaliuc, și-a depus demisia din funcția de din funcția de șef al Secției Contracarare Contrabandă din cadrul Direcției Investigații Complexe a Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP.

Acesta a semnat cererea de demisie încă de vinerea trecută.

Portalul anticoruptie.md a scris că Ciubaciuc (foto stânga) a fost șef al serviciului intern al secției nr. 1 „K” din cadrul Direcției Operațiuni Speciale. Deși, conform declarației cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2013, Maxim Ciubaciuc a înregistrat doar venituri din salariu de aproximativ 77.000 de lei, acesta a achiziționat, tot în 2013, un BMW 525 a cărei valoare declarată este de 250.000 de lei.

În 2014 acesta a avut un venit de 88.000 de lei din salariu și 48.500 de euro reprezentând cadourile de la nuntă. Tatăl lui Maxim Ciubaciuc, Mihail Ciubaciuc, a fost numit, la 13 octombrie 2015, șef al Direcției generale securitate publică a IGP.

Acesta deținea gradul de colonel de Poliție și anterior a fost în mai multe funcții în organele de forță, ultima fiind cea de șef al Departamentului cu destinație specială „Pantera” al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP).

Anterior, fostul director al companiei de stat MoldAtsa, Sorin Stati, l-a acuzat pe Ciubaciuc că este implicat în scheme de contrabandă cu țigări, alcool, anabolizante și chihlimbar. Ciubaciuc a respins acuzațiile. „În ultimile săptămîni, la adresa mea și a echipei de ofițeri profesioniști pe care am onoarea săi conduc, sunt lansate în mass-media mai multe acuzații grave și denigratoare de unele personaje, care presupun că sunt dirijate din umbră de anumiți actori și elemente criminale, cărora le sunt incomod prin activitatea mea profesională", a scris atunci Ciubaciuc într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Anticoruptie.md
27/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii