PCRM boicotează alegerile prezidențiale. Va îndemna cetăţenii să nu iasă la vot

Anticoruptie.md
03/09/2016
Foto: adevarul.ro

Partidul Comuniștilor va boicota alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc pe 30 octombrie 2016. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Vladimir Voronin, după circa patru ore de discuții în cadrul ședinței Comitetului Executiv Politic al PCRM. 

"Boicotăm aceste alegeri pentru că ele nu sunt constituționale, se bazează pe modificările făcute de Curtea Constituțională pe 4 martie, modificări absolut neconstituționale și nefondate. De aceea, acest președinte, chiar dacă va fi ales, va fi unul nelegitim. Toate activitățile și decretele lui vor fi nelegitime. Odată și odată sperăm ca la guvernare să vină oameni destoinici, devotați, care vor pune legea în capul mesei. Noi nu putem fi de acord cu astfel de modificări, cu ceea ce se întâmplă în Parlament și în țară. Noi nu putem vota toată această mafie", a declarat Voronin presei. 

Politicianul a subliniat că membrii partidului vor discuta cu alegătorii și îi vor îndemna să nu participe la vot. "Doamne ferește dacă vreounul din acești candidați ajunge președinte, vai de poporul nostru! În afară de ambiție nu au nimic", a ținut să adauge liderul comuniștilor. 

În primele trei zile de la demararea campaniei pentru prezidențiale, 13 candidați au solicitat Comisiei Electorale Centrale înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii lor la alegeri. Șapte formațiuni au făcut-o chiar în prima zi, iar cinci din numărul total al celor înscriși sunt candidați independenți

Anticoruptie.md
03/09/2016Become a Patron!

Comentarii