„Pe lângă frontiera moldovenească au mai trecut rachete și drone”, Igor Grosu

Anticoruptie.md
22/10/2022
Captură

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, precizează că sâmbătă dimineață pe lângă frontiera moldovenească au mai trecut niște rachete și drone. „Una am înțeles că a fost doborâtă în sud. Din păcate, câteva și-au continuat zborul. Astăzi dimineață s-a întâmplat în timp ce noi eram aici și lucrul acesta este oribil”, a declarat șeful legislativului, citat de Agenția IPN.

„Cei care nu înțeleg lucrul acesta, le pare că este un film, se întâmplă pe alt continent tare departe și nu are legătură deloc cu noi. Le recomand să se trezească, să fie sinceri cu ei”, a mai spus Igor Grosu.

Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a declarat că structurile naționale responsabile de supravegherea spațiului aerian nu au detectat încălcări ale spațiului aerian în ultimele 24 de ore.

Anterior, președintele Parlamentului a declarat că Moldova „este pregătită pentru toate scenariile” legate de războiul di Ucraina. „Sunt luate în calcul mai multe scenarii și suntem în dialog permanent cu partenerii noștri, cu vecinii noștri”, a spus Igor Grosu în cadrul unei emisiuni televizate. 

Amintim că în dimineța zilei de 10 octombrie trei rachete ruseşti au survolat  spaţiul aerian al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării de la Chişinău. Conducerea Republicii Moldovei a condamnat acțiunile Federației Ruse. Ministerul de Externe de la Chișinău a înaintat o notă de protest Moscovei prin ambasadorul rus, care a fost convocat la minister.  

Anticoruptie.md
22/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii