Pe vreme de pandemie, Ministerul de Interne vrea să toace 20 de milioane de lei pentru extinderea sistemului de supraveghere video

Mariana Colun
22/03/2021

Serviciul Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne a lansat un anunț de achiziție, în plină pandemie de coronavirus, a bunurilor și serviciilor pentru extinderea sistemului de supraveghere a circulației rutiere în valoare de 20 de milioane de lei. Anunțul despre licitație a fost publicat pe 1 martie, perioada clarificărilor a durat două săptămâni, iar în perioada 15 martie–1 aprilie, autoritățile așteaptă ofertele.

Mai exact, Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI intențioanează să extindă sistemul de monitorizare a traficului rutier prin procurarea a 23 de posturi de supraveghere a circulației rutiere și a unei unități centrale specializate pentru gestiunea și managamentul unităților de supraveghere de monitorizare a traficului rutier și componentelor acestora, precum și a fluxului informațional de date.

Anterior, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au scris într-o anchetă că sistemul de monitorizare video a traficului rutier, implementat în 2014,, este nefuncțional, fiind pus pe brânci de o gașcă de afaceriști conectată la lumea politică, dar și de impotența statului, care, din cauza intereselor, nu a putut valorifica oportunitatea de a avea siguranță în trafic și încasări la buget.

„În vârful afacerii s-au aflat un afacerist cu dublă identitate, deputatul și secretarul general al PLDM, Victor Roșca, și mai mulți intermediari, unii dintre care s-au aflat în funcții publice”, scriau jurnaliștii.

Mariana Colun
22/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii