Perioada electorală pentru alegerile locale va începe la 19 august

Anticoruptie.md
06/08/2019
Anticoruptie.md

Comisia Electorală Centrală a anunțat că perioada electorală pentru alegerile locale, din 20 octombrie, va începe la 19 august curent. Termenul-limită pentru înscrierea candidaților a fost stabilit pentru 19 septembrie. Campania electorală va începe pentru fiecare partid/candidat din momentul înregistrării oficiale în cursa electorală.

Potrivit programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale, aprobat de Comisia Electorală Centrală, “decizia privind stabilirea locului și timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcțiile de consilieri raionali, municipali în consiliile municipale Bălți și Chișinău și de primar general al municipiilor Bălți și Chișinău, se va lua până pe 1 septembrie”.

Până la 11 septembrie, urmează să fie luată decizia privind stabilirea locului și timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcțiile de consilieri sătești, orășenești și de primari.

Începând cu 14 septembrie, este planificată constituirea secțiilor de votare în baza propunerilor primarilor. Până pe 26 septembrie, trebuie să fie constituite și birourile electorale ale secțiilor de votare.

La 20 octombrie, vor fi aleși noii primari, consilieri raionali și consilieri locali. Tot atunci vor fi organizate alegeri parlamentare noi în patru circumscripții, după ce au renunțat la mandate Andrei Năstase, Viorel Melnic, Vlad Plahotniuc și Maia Sandu.

 

Anticoruptie.md
06/08/2019

Comentarii