Peste 100 de angajați ai Serviciului Vamal, eliberați din funcții

Anticoruptie.md
08/09/2016
Ședința de totalizare a Comisiei de atestare. Foto: Serviciul Vamal

Peste 100 de angajați ai Serviciului Vamal vor fi eliberați din posturi, după ce o comisie specială care s-a ocupat de atestarea celor 1.069 de colaboratori vamali a constatat că 10% dintre aceștia nu corespund funcției deținute. 

„Rezultatele atestării per sistem au relevat o pregătire insuficientă în cazul mai multor colaboratori, determinată de cunoașterea superficială a legislației vamale în vigoare și a procedurilor specifice de lucru, precum și un nivel scăzut al competențelor profesionale”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Pe de altă parte, în rezultatul atestării, mai mulți angajați care, potrivit reprezentanților comisiei, dispun de un nivel înalt de profesionalism urmează să fie avansați în funcție și în grad.

În componența comisiei au fost incluși reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Sindicatelor Serviciului Vamal, iar procesul de atestare a fost monitorizat și de către Înaltul Consilier UE, Rosario de Blasio. 

Anticoruptie.md
08/09/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii