Peter Michalko: „Urmărim foarte atent ce se întâmplă cu urmărirea penală în Moldova”

Anticoruptie.md
12/01/2020

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova urmărește cu atenție ce se întâmplă cu cercetarea penală în Moldova, a scris într-un mesaj, publicat sâmbătă, Peter Michalko, șeful Delegației UE la Chișinău. Declarațiile înaltului oficial au fost făcute în contextul ultimelor acțiuni inițiate de organele de drept, în special cele legate de reținerea pentru 72 de ore a procurorului anticorupție, Viorel Morari.

Ambasadorul UE a ținut să menționeze că cetățenii moldoveni merită să trăiască într-un stat fără corupție și cu instituții funcționale, care să le poată asigura și proteja drepturile: 

„Urmărim foarte atent ce se întâmplă cu urmărirea penală în Moldova. În ultimele luni, procurorii anticorupție au făcut pași importanți în cele mai importante investigații penale. Moldova are nevoie de ofițeri, procurori și judecători hotărâți și independenți, care sunt gata să ofere rezultate reale în lupta împotriva corupției. Oamenii din Moldova merită să trăiască fără corupție, protejați de instituții în care pot avea încredere”, a scris înaltul diplomat pe Facebook.

Anticoruptie.md
12/01/2020

Comentarii