Plângeri pe numele deputatului socialist Oleg Savva, care a atacat dur, pe o rețea de socializare, o reporteră a Centrului de Investigații Jurnalistice

Anticoruptie.md
04/01/2019
Oleg Savva (dreapta). Foto: Facebook.com

Centrul de Investigații Jurnalistice și reportera  Mariana Colun, atacată verbal pe o rețea de socializare de către deputatul socialist Oleg Savva, au depus plângeri și demersuri către mai multe instituții, prin care solicită organelor abilitate să investigheze cazul, dar și comportamentul parlamentarului socialist.  

Au fost sesizate Inspectoratul General de Poliție, Procuratura Generală, Avocatul Poporului, Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii, dar și Comisia numiri și imunități din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, solicitandu-se examinarea acțiunilor deputatului Oleg Savva, manifestate prin limbaj injurios, intimidare, discriminare și instigare la ură, în raport cu jurnalista de la Centrul de Investigații Jurnalistice.

Despre răspunsurile oferite de autorități, portalul Anticoruptie.md va scrie ulterior.

Amintim că parlamentarul Oleg Savva s-a arătat nemulțumit de un articol în care era vizat, numind reportera „mincinoasă”, „lepădătură” și „fetișcană necărturară”. De asemenea, Savva a amenințat jurnalista cu un proces de judecată și cu răfuiala fizică. „Noi tot putem bate! Las să știe că orice „atac” la adresa socialiștilor nu va rămâne fără răspuns”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

„Așa și nu te poți liniști... Am trimis deja o cerere prealabilă. ... scuipați, oricum nimeni nu va vota pentru monștrii voștri morali. Citeste articolul... scris de o fetișcană necărturară. Și nici o singură inițiativă legislativă nu a fost retrasă de mine. Mincinoaso!!!!! Și scrieți că aceste inițiative îi vizează și pe combatanții din regiunea transnistreană. Explicați acestor veterani ce aveți împotriva lor”, a mai scris Oleg Savva. „Niște lepădături sunt jurnaliștii voștri păduchioși”, mai scrie deputatul socialist la adresa Marianei Colun, dar și a jurnalistului Vasile Năstase, autor al emisiunii ”60 de minute” de la Jurnal TV. 

Atacurile verbale ale deputatului socialist Oleg Savva au continuat, ulterior cu o intensitate mai mare. Acesta a reiterat că nu se dezice de cuvintele sale. „Din cauza unora ca ei jurnalismul este numit cea de-a doua cea mai veche profesie de pe Pământ. Și știm că lucrează pe banii occidentului ca să continue să distrugă acest stat, Republica Moldova!!!”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook. Socialistul a mers și mai departe, amenințând jurnalista cu răfuiala fizică. „Noi tot putem bate! Las să știe că orice „atac” la adresa socialiștilor nu va rămâne fără răspuns”, a mai comentat parlamentarul. „În română vei vorbi în patria ta, România”, a mai scris Oleg Savva. Comentariile deputatului socialist au generat alte comentarii pline de ură și amenințări la adresa reporterei CIJM în parte, dar și împotriva presei în general.  

Anticoruptie.md
04/01/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii