Platforma JusticeMoldova.md va facilita comunicarea transparentă între cetățeni și autorități pe segmentul justiției

Anticoruptie.md
05/03/2019

O noua platformă web, JusticeMoldova.md, lansată recent, oferă oportunitatea instituțiilor statului, societății civile și cetățenilor să inițieze discuții despre problemele-cheie din domeniul justiției. Aceasta a fost elaborată de Organizația Internațională Freedom House și își propune să fie o platformă de comunicare transparentă între autorități și societatea civilă, mass-media și cetățeni.

Instituțiile publice și persoanele interesate vor putea să publice pentru dezbateri publice propuneri și inițiative legislative, precum și subiecte privind sistemul judecătoresc. De asemenea, utilizatorii platformei vor avea posibilitatea să vină cu idei pentru soluționarea problemelor din domeniul justiției și să lanseze discuții privind reforma din domeniul respectiv.

„Prin lansarea acestei platforme ne-am propus să facilităm comunicarea dintre instituții și societatea civilă/cetățeni, precum și să contribuim la asigurarea transparenței procesului decizional. Deseori se întâmplă ca multe proiecte și inițiative legislative să treacă neobservate, fie pentru că nu sunt promovate suficient, fie pentru că nu se dorește dezbaterea acestora. Toate soluțiile, ideile și propunerile publicate pe www.justicemoldova.md vor fi sistematizate și remise autorităților responsabile  implicate în procesul de reformă a justiției, pentru a fi luate în considerare”, ne-a declarat Olga Cebanu, coordonatoarea proiectului.

Anticoruptie.md
05/03/2019

Comentarii