Poliția a împușcat mortal un recidivist care și-a luat concubina și copiii drept ostatici

Anticoruptie.md
10/09/2018

Poliția Capitalei și Brigada cu destinație specială „Fulger” au neutralizat un recidivist care amenința să își omoare întreaga familie. În urma unei intervenții a oamenilor legii, suspectul originar din Telenești, condamnat anterior de șapte ori, a fost reținut. El a decedat la spital în urma rănilor provocate în timpul reținerii. Membrii familiei sale nu au avut de suferit, a transmis în cadrul unui briefing Poliția Capitalei.    

„Astăzi, angajații Inspectoratului de Poliție Botanica, mun. Chișinău, împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliție Telenești, urmau să efectueze o percheziție în sectorul Botanica în cadrul a două cauze penale – huliganism și furt de acte”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari.

„Persoana bănuită a încuiat ușa apartamentului și a refuzat să deschidă oamenilor legii. Ulterior, suspectul, originar din raionul Telenești, a ieșit la balcon și a declarat că membrii familiei sale – doi copii, concubina și mama acesteia – sunt luați ca ostatici.”

„A fost deschisă o cauză penală... pentru luare de ostatici. Pentru a evita violențe, la fața locului s-au deplasat polițiștii, procuratura și reprezentanții serviciului psihologic, care au purtat negocieri cu suspectul.”

„În timpul discuțiilor, suspectul a fost deosebit de agresiv, a amenințat că își va omorî membrii familiei și a refuzat categoric să deschidă.”

„În acest context, a fost solicitată intervenția Brigăzii cu destinație specială Fulger, două grupe de asalt. A fost forțată ușa apartamentului, suspectul a fost reținut, iar membrii familiei sale au fost salvați.”

În urma rănilor provocate, suspectul a murit la Spitalul de Urgență. 

Anticoruptie.md
10/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii