Poliția a împușcat mortal un recidivist care și-a luat concubina și copiii drept ostatici

Anticoruptie.md
10/09/2018

Poliția Capitalei și Brigada cu destinație specială „Fulger” au neutralizat un recidivist care amenința să își omoare întreaga familie. În urma unei intervenții a oamenilor legii, suspectul originar din Telenești, condamnat anterior de șapte ori, a fost reținut. El a decedat la spital în urma rănilor provocate în timpul reținerii. Membrii familiei sale nu au avut de suferit, a transmis în cadrul unui briefing Poliția Capitalei.    

„Astăzi, angajații Inspectoratului de Poliție Botanica, mun. Chișinău, împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliție Telenești, urmau să efectueze o percheziție în sectorul Botanica în cadrul a două cauze penale – huliganism și furt de acte”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari.

„Persoana bănuită a încuiat ușa apartamentului și a refuzat să deschidă oamenilor legii. Ulterior, suspectul, originar din raionul Telenești, a ieșit la balcon și a declarat că membrii familiei sale – doi copii, concubina și mama acesteia – sunt luați ca ostatici.”

„A fost deschisă o cauză penală... pentru luare de ostatici. Pentru a evita violențe, la fața locului s-au deplasat polițiștii, procuratura și reprezentanții serviciului psihologic, care au purtat negocieri cu suspectul.”

„În timpul discuțiilor, suspectul a fost deosebit de agresiv, a amenințat că își va omorî membrii familiei și a refuzat categoric să deschidă.”

„În acest context, a fost solicitată intervenția Brigăzii cu destinație specială Fulger, două grupe de asalt. A fost forțată ușa apartamentului, suspectul a fost reținut, iar membrii familiei sale au fost salvați.”

În urma rănilor provocate, suspectul a murit la Spitalul de Urgență. 

Anticoruptie.md
10/09/2018

Comentarii