Polițist din Criuleni, suspectat de transportarea mărfurilor de proveniență dubioasă. Cum a fost depistat

Julieta Savițchi
16/09/2020

Un polițist în vărstă de 30 de ani de la Inspectoratul de Poliție din Criuleni a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu un microbuz încărcat cu marfuri de proveniență dubioasă. Se presupune că marfa a fost adusă prin contrabandă din regiunea transnistreană și ar fi fost procurată la Odesa.

Accidentul a avut loc acum două zile în apropiere de satul Cruglic din raionul Criuleni. Inspectoratul de Poliție Criuleni a făcut public cazul, dar fără să precizeze că la volan se afla un polițist, iar microbuzul era încărcat cu marfă. După solicitarea reporterilor de la portalul anticoruptie.md, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Criuleni, Elena Băetrău, a emis un comunicat în care confirmă că la volanul microbuzului care s-a răsturnat era un polițist, iar mașina era încărcată cu marfă de proveniență necunoscută.

În comunicat se mai precizează că în momentul producerii accidentului, polițistul era în afara orelor de muncă.

„Oamenii legii au stabilit că în autoturismul inversat se afla o încărcătură cu mărfuri de diferită origine, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă de serviciu și pornită procedura de constatare a tuturor circumstanțelor. La finalizarea anchetei, în cazul constatării unor abateri de ordin disciplinar, vor fi aplicate sancțiunile corespunzătoare gravității faptei comise”, scris Elena Băetrău.

Solicitat de reporterii portalului anticoruptie.md, șeful Procuraturii din raionul Criuleni, Petru Tofan, a confirmat că incidentul se investighează de către Inspectoratul de Poliție Criuleni.

„Da, mașina era încărcată cu marfă de proveniență necunoscută, dar nu știm dacă este de contrabandă, deoarece nu l-am prins când traversa frontiera”, ne-a declarat omul legii.

Julieta Savițchi
16/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii