Popșoi confirmă: Natalia Gavriliță, propunerea PAS pentru funcția de premier

Mădălin Necșuțu
30/07/2021
PAS

Vicepreședintele Legislativului, Mihai Popșoi, a declarat vineri dimineață după consultările avute cu președintele Maia Sandu că Natalia Gavriliță este propunerea PAS pentru funcția de premier.

„Ea are expertiza necesară. Suntem convinși că în aceste condiții, grație experienței, va reuși nu doar să amelioreze situația […] În Guvern vor fi și oameni din afara PAS”, a spus Popșoi după consultări. Numele Nataliei Gavriliță a fost confirmat și de liderul PAS, Igor Grosu, joi seară într-o emisiune televizată la postul TV8.

Președintele Maia Sandu are în această dimineață consultări cu toate formațiunile parlamentară pentru a identifica un candidat pentru fotoliul de premier. Potrivit Legii Supreme, umrează apoi ca președintele să desemneze un candidat la funcția de premier, iar acesta din urmă are la dispoziie 15 zile să-și alcătuiască echipa guvernamentală și apoi să cerea votul de încredere al Parlamentului, după prezentarea unui program de guvernare.

Mădălin Necșuțu
30/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii