Premieră pentru diplomația moldovenească: Ambasadoarea Tatiana Molcean, președintă a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale

Irina Odobescu
05/10/2021
Foto: gov.md

Ambasadoarea Tatiana Molcean, reprezentanta permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU și alte Organizații Internaționale la Geneva, a fost aprobată în calitate de președintă a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI). 

„În mod aparte, voi continua efortul de facilitare a interacțiunii dintre aplicarea în practică a instrumentele de protecție a proprietății intelectuale și soluționarea prin inovare, transfer de tehnologii și comerț a problemelor acute din domeniul sănătății. Prioritate va fi acordată, de asemenea, promovării inovării în rândul tinerilor, dar și aspectelor de gen”, a declarat ambasadoarea Tatiana Molcean, cu ocazia aprobării în înalta funcție la cea de-a 62-a rundă a Adunării statelor membre ale OMPI.

Mandatul va fi exercitat pe parcursul a doi ani și este o premieră pentru diplomația Republicii Moldova când un reprezentant al țării preia o funcție de asemenea nivel în cadrul unei organizații internaționale din sistemul ONU. Preluarea la această etapă a mandatului comportă și o încărcătură simbolică, Republica Moldova marcând în anul 2021 aniversarea de 30 de ani de la aderarea la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

Prezidarea Adunării Generale a OMPI va oferi posibilitatea Republicii Moldova de a aplica în practică obiectivul politicii externe de conectare activă la agenda priorităților globale. Republica Moldova va fi un membru activ în setarea agendei globale în domeniul proprietății intelectuale, participând direct la dezbaterile privind subiectele cheie de pe agenda instituției.

Irina Odobescu
05/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii