Guvernul va actualiza săptămânal informațiile despre mersul dosarelor de corupție // Deputații PAS cer demisia Executivului

Crina Dumitriu
03/01/2020

Guvern va lansa, până la 15 ianuarie, pe pagina sa web, un modul în care vor fi incluse informații actualizate despre mersul dosarelor de corupție de mare interes public. Anunțul a fost făcut vineri de premierul Ion Chicu la ședința Guvernului. În aceeași zi deputații PAS au cerut demisia Executivului, acuzând unii membri de corupție.

Prim-ministrul s-a arătat indignat de faptul că dosarele de rezonanță sunt mediatizate intens când sunt inițiate, iar ulterior nu se știe nimic despre finalitatea acestora. „În ultimul an am văzut o sumedenie de rețineri în flagrant a funcționarilor de stat, dar despre finalitatea acestor cazuri nu prea se știe. Mă îndoiesc că măcar 10% dintre aceste cazuri mediatizate cu show-uri ajung și au finalitate. Vrem să știm cum evoluează aceste cazuri. Pe site-ul Guvernului va fi plasat acest instrument de monitorizare interactiv. Vom ști unde se va află, cine îl examinează, a ajuns sau nu în instanță dosarul”, a declarat premieru Ion Chicuș El a mai cerut Cancelariei de Stat să publice pe pagina web a Guvernului un modul de monitorizare publică a acțiunilor realizate de Executiv.

În ședința Guvernului Prim-ministrul a cerut Agenției Proprietății Publice să examineze, până la 1 februarie, cum își îndeplinește angajamentele investiționale concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău. „În cazul în care angajamentele investiționale sunt realizate cu abateri de la contract, cer Ministerului Justiției și APP să întreprindă rapid măsurile prevăzute de contract”, a subliniat dl. Chicu.

În aceeași zi deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate au cerut demisia Guvernului Chicu, acuzând că unii membri ar avea interese private și ar  profita de pe urma majorării, de la 1 ianuarie, a tarifelor pentru călătoriile interurbane. Parlamentarii Igor Grosu și Petru Frunze spun că astfel „cineva și-ar dori să se îmbogățească pe spatele cetățenilor”. 

 

Crina Dumitriu
03/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii