Premierul Natalia Gavrliță merge în prima vizită la Bruxelles: ce program alte și cu cine se va întâlni la UE

Mădălin Necșuțu
27/09/2021

Premierul Natalia Gavriliță efectuează luni și marți o vizită de lucru la Bruxelles, acolo unde se va întâlni cu înalți oficiali ai Uniunii Europene, vizita aceasta fiind prima în calitate de prim-ministru la Bruxelles.

Natalia Gavriliță a fost invitată de Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles, iar șefa Executivului de la Chișinău va fi însoțită la Bruxelles de vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu.

Pentru luni, Gavriliță are programată o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel și apoi cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles. Alte două ședințe ale prim-ministrului sunt rezervate pentru discuțiile cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie și Didier Reynders, comisar european pentru Justiție.

Ulterior, Natalia Gavriliță are programate marți întrevederi cu cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru Vecinătate și Extindere, cu Adina Vălean, comisar european pentru Transport și cu Kadri Simson, comisar european pentru Energie. Nu în ultimul rând, Natalia Gavrilița va avea o întrevedere cu diaspora moldovenească din Belgia.

Mădălin Necșuțu
27/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii