Premierul Valeriu Streleţ s-a autosesizat după ce portalul Anticorupție a publicat o investigație privind averile și interesele viceminiștrilor

Julieta Savițchi
07/10/2015
Foto: politics.md

Premierul  Valeriu Streleţ s-a autosesizat după ce portalul Anticorupție a publicat o investigație privind afacerile, averile şi interesele actualilor viceminiştri și a promis că va lua măsuri dacă informaţiile se vor adeveri. Declarația fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„Voi solicita Comisiei Naţionale de Integritate să verifice în mod prioritar informaţiile din investigaţia jurnalistică. Dacă se vor adeveri, viceminiştrii care au încălcat legea vor răspunde. Vor urma şi demisii”,  a promis şeful Cabinetului de miniştri.

Valeriu Streleţ a mai declarat că nu a ştiut nimic despre eventualele conflicte de interese ale subalternilor săi: „Nu am avut timp să verific. Şi CNI are de verificat multe declaraţii de avere ale funcţionarilor”.

În prima parte a investigaţiei „Afacerile, averile şi interesele viceminiştrilor din Guvernul Streleţ” s-a constatat că mulți viceminiştri deţin afaceri în domeniul în care activează, iar unii continuă să le administreze în pofida faptului că deţin funcţii publice. 

Julieta Savițchi
07/10/2015Follow us on Telegram

Comentarii