Președinta Maia Sandu îl primește în vizită de lucru pe șeful diplomației române, Bogdan Aurescu

Anticoruptie.md
22/07/2021
Facebook

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, va veni vineri într-o vizită de lucru la Chișinău, pentru a se întâlni cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Aurescu va fi însoțit la Chișinău de o delegație din Ministerul Afacerilor Externe de la București, iar împreună cu președintele Maia Sandu vor avea o conferință de presă comună la orele 11:00

Vizita oficialului român vine în contextul în care săptămâna viitoare va avea loc prima ședință a noului Legislativ de la Chișinău, în care Partidul Acțiunile și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de fotolii din 101. Tot săptămâna viitoare ar urmă să fie desemnat și noul premier de la Chișinău și cabinetul său de miniștri. Cele mai mari șanse de a ocupa acest post le are Natalia Gavriliță.

Maia Sandu și-a exprimat în dese ocazii disponibilitatea de a lucra cu Bucureștiul și a spus că este nevoie de expertiza României pentru ca Republica Moldova să-și continue parcursul european. De altfel, România a fost unul dintre principalii susținători și donatori ai Republicii Moldova pe timpul pandemiei și a donat deja peste 600.000 de doze de vacin împotriva COVID-19 la Chișinău și materiale medicale de peste 5 milioane de euro.

 

Anticoruptie.md
22/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii