Președinta Maia Sandu îl primește în vizită de lucru pe șeful diplomației române, Bogdan Aurescu

Anticoruptie.md
22/07/2021
Facebook

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, va veni vineri într-o vizită de lucru la Chișinău, pentru a se întâlni cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Aurescu va fi însoțit la Chișinău de o delegație din Ministerul Afacerilor Externe de la București, iar împreună cu președintele Maia Sandu vor avea o conferință de presă comună la orele 11:00

Vizita oficialului român vine în contextul în care săptămâna viitoare va avea loc prima ședință a noului Legislativ de la Chișinău, în care Partidul Acțiunile și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de fotolii din 101. Tot săptămâna viitoare ar urmă să fie desemnat și noul premier de la Chișinău și cabinetul său de miniștri. Cele mai mari șanse de a ocupa acest post le are Natalia Gavriliță.

Maia Sandu și-a exprimat în dese ocazii disponibilitatea de a lucra cu Bucureștiul și a spus că este nevoie de expertiza României pentru ca Republica Moldova să-și continue parcursul european. De altfel, România a fost unul dintre principalii susținători și donatori ai Republicii Moldova pe timpul pandemiei și a donat deja peste 600.000 de doze de vacin împotriva COVID-19 la Chișinău și materiale medicale de peste 5 milioane de euro.

 

Anticoruptie.md
22/07/2021Become a Patron!

Comentarii