Președintele Dodon declară că nu va promulga legea privind transmiterea terenului fostului stadion republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA

Crina Dumitriu
07/08/2018
Presedinte.md

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, s-a arătat îngrijorat, marți, în cadrul unei întâlniri cu președintele Igor Dodon, de faptul că legislația privind amnistierea capitalului va stimula spălarea banilor și va deteriora climatul de afaceri din Moldova. Șeful statului a declarat că nu va promulga legea privind transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA.  

„Ambasadorul Pettit a avut o întrevedere astăzi, 7 august, cu Președintele Moldovei, Igor Dodon, pentru a discuta un șir de subiecte bilaterale. Ambasadorul și-a exprimat dorința de a vedea o relație puternică continuă între țările noastre, indiferent de rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare. Ambasadorul a subliniat, de asemenea, că este foarte important ca viitoarele alegeri să fie pașnice, transparente și în conformitate cu normele democratice. Ambasadorul și-a reiterat îngrijorarea cu privire la recenta anulare a rezultatelor alegerilor municipale, precum și cu privire la legislația defectuoasă, inclusiv cea a amnistierii capitalului, și riscurile ca această lege să stimuleze spălarea banilor și să deterioreze climatul de afaceri din Moldova”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.

Președinția Republicii Moldova a transmis un comunicat de presă în care se menționează că „în cadrul discuțiilor despre transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA, șeful statului a menționat că nu poate promulga o astfel de lege, care nu este acceptată de societate. Președintele i-a propus diplomatului ca examinarea acestui subiect să fie reluată după alegerile parlamentare, pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Igor Dodon a lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americani să fie amenajat un parc sau edificat un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chișinău, dar și de întreg poporul Republicii Moldova”. 

Crina Dumitriu
07/08/2018

Comentarii