Prețuri mai mari la carburanți. ANRE atestă o tendință continuă de scumpire

Ilie Gulca
08/02/2024

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere de tip standard sunt stabilite pentru 9 februarie 2024 la nivelul de 24,31 lei pentru un litru de benzină 95 (+04 bani) și 22,39 lei pentru un litru de motorină standard (+09 bani).

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă un trend continuu de apreciere a cotațiilor la carburanți în contextul monitorizării proceselor de pe bursele internaționale a produselor petroliere. 

„Astfel, în ultima lună, cotațiile Platts la benzină au crescut cu +13%, de la 720 de dolari pentru o tonă până la 815 dolari. În cazul motorinei, creșterea este de +15%, de la 740 până la 855 de dolari pentru o tonă”, se menționează întru-un comunicat al Agenției.

„În consecință, prețurile la carburanți s-au majorat constant ajungând până la valorile înregistrate ultima dată în intervalul lunilor octombrie-noiembrie 2023, atunci când cotațiile Platts se aflau la același nivel.”

ANRE continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii de corectitudinea calculării zilnice a prețurilor stabilite pentru procurarea carburanților.

Ilie Gulca
08/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii