Приятно, б***ть. Deputatul Reniță publică imaginile cu întâlnirea dintre Stoianoglo și Platon

Ilie Gulca
12/05/2021

Deputatul Iurie Reniță a publicat, miercuri, înregistrarea în care procurorul general Alexandr Stoianoglo îl salută pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Imaginile publicate de parlamentar reprezintă o replică la acuzarea care se regăsește într-un comunicat al Procuraturii Generale că „a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și discreditare a Procuraturii.

Parlamentul îl acuză pe procurorul general Alexandru Stoianoglo de folosirea unui limbaj „reprobabil” și de faptul că a transformat Procuratura Generală „într-o bâta politică împotriva celor care gândesc altfel”.

„Iar dacă (în mod impertinent și total inadmisibil) vă permiteți să mă asociați cu unele grupări interlope, vă prezint secvența video de mai jos, ca toată lumea să vadă cine a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale...”?

Iurie Reniță l-a avertizat pe Alexandr Stoianoglo că, în cazul în care Procuratura Generală va continua să lanseze „insinuări și manipulări” la adresa lui, îl va acționa în judecată.

„Acolo vom avea posibilitatea să demonstrăm cine, în realitate, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale...”, a adăugat el.

Acuzațiile la adresa deputatului Iurie Reniță au apărut după ce acesta a publicat o pagină dintr-un pretins autodenunț al lui Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov privind finanțarea ilegală a PSRM.

Drept reacție, Procuratura Generală a precizat că nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la cetățenii Plahotniuc și Iaralov nici în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, nici într-un alt caz gestionat de procurori.

„Documentele pe care se fundamentează argumentația domnului deputat nu au tangență cu speța dată, acestea constituind procese-verbale de audiere a martorilor într-un alt caz. Reiterăm că, depozițiile celor doi sunt parte a unei alte investigații, în cadrul unui alt proces penal aflat în derulare.”

Ilie Gulca
12/05/2021Become a Patron!

Comentarii