Prim-ministrul Valeriu Streleț recunoaște că a fost șantajat: "Nu este exclus că îmi vor coase şi mie un dosar"

Julieta Savițchi
15/10/2015
Foto: gov.md

Premierul Valeriu Streleţ recunoaște că a fost şantajat la luarea anumitor decizii şi nu exclude că, la fel ca Vlad Filat, va fi vizat în dosare penale. Declarația a fost făcută joi seara, 15 octombrie, în cadrul unui briefing susținut la câteva minute după ce procurorii Anticorupţie au anunţat reţinerea lui Vlad Filat pentru de 72 de ore.

“Îmi voi face datoria până la momentul în care anumite forţe vor încerca să mă demită. Nu este exclus că îmi vor coase şi mie un dosar, deşi în toată activitatea mea m-am bazat doar pe lege. Cred că s-au terminat tot felul de aluzii: "vezi, fii mai atent", "nu o lua aşa tare", "fii mai atent cu Aeroportul" etc. Nu voi executa indicaţiile din oficiul de pe strada Cantemir (unde se află sediul companiilor care i-ar aparține lui Vlad Plahotniuc - n.r.). Ţara trebuie să fie guvernnată fără directive de pe Cantemir. Am sentimentul că mi s-au dezlegat mâinile şi am scăpat de elementul de şantaj, care a persistat de la formarea AIE-3. Îmi dau seama că pentru a implementa toate viziunile mele trebuie să lupt”, a declarat şeful Cabinetului de miniştri, care a preluat și conducerea PLDM. 

Valeriu Streleţ a spus că nu va pleca benevol de la şefia Guvernului. „Sunt personal preocupat de probleme curente. Şi anume aprobarea bugetului de stat, susţinerea oamenilor care au nevoie de ajutor, avansarea pe calea integrării europene. Vine iarna şi în asemenea condiţii funcţionarea impecabilă a Guvernului e necesară.Nu pot și nu am dreptul să abandonez oamenii într-o perioadă atât de dificilă. Nu am dreptul să părăsesc oamenii care au ieşit în stradă, nu am dreptul să abandonez  partenerii de peste hotare, cu care în ultimul timp am avut discuţii foarte bune. Vă rog să aveţi încredere în mine”, a argumentat premierul.

Referindu-se la reţinerea lui Vlad Filat, Valeriu Streleţ a spus că este un spectacol regizat. “Am convingerea că Vlad Filat este o personalitate puternică şi se va apăra. Cred ca va reuşi să-şi demonstreze nevinovăţia. Sunt sigur că beneficiarul principal va merge liniştit acasă. Aici este marea mea nedumerire. Ştiu despre dosare, care au fost deschise urgent şi despre altele, care stau şi se prăfuiesc. Sunt sigur că în viitorul apropiat aceste subiecte vor fi scoase la vedere”, a punctat  Streleţ.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost escortat joi seara la sediul CNA, unde a fost reţinut pentru 72 de ore de către ofiţerii Anticorupție, după ce Parlamentul i-a anulat cu 79 de voturi imunitatea de deputat. Procurorii îl acuză pe liberal-democrat de corupere pasivă şi trafic de influenţă

Julieta Savițchi
15/10/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii