Primul oficial infectat cu Covid-19 // Este un ministru din Guvernul Chicu

Julieta Savițchi
02/05/2020

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a fost testat pozitiv cu coronavirus de tip nou. Oficialul a făcut publică informația pe pagina sa de Facebook pentru „a preveni apariția unor informații eronate în mass-media”.

Pavel Voicu a precizat că a aflat noutatea vineri, fiind diagnosticat cu o formă ușoară care nu necesită spitalizare, starea sănătății este satisfăcătoare, iar la moment se află în autoizolare la domiciliu.

Șeful de la Interne a mai comunicat că infectarea sa cu Covid-19 nu afectează activitatea instituției, că „toate procesele sunt sub control, iar de fiecare domeniu în parte responsabili de gestionare sunt Secretarii de stat și șefii de arme”.

Pavel Voicu a adresat și un mesaj către cetățeni ca să respecte regulile sanitare pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou: „Cu toate măsurile de protecție, totuși fiind antrenați zilnic în activități de prevenire a răspândirii virusului, nimeni din noi nu este asigurat că nu va fi infectat. Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și chiar dacă unele restricții au fost anulate, continuați să respectați recomandările autorităților”.

Amintim că la finele lunii martie toți membrii Guvernului Chicu au fost testați la coronavirus de tip nou, iar rezultatele au fost negative pentru toți.

Statisticile oficiale arată că după medici, cea mai afectată breaslă de Covid-19 este cea a polițiștilor. De la apariția primului caz de infectare cu Covid-19 în Moldova, au fost raportate mai multe cazuri de inectare a polițiștilor, în special a celor din frontieră. Printre ei se numără și Corneliu Groza, șeful Inspectoratului Poliției de Frontieră.

Julieta Savițchi
02/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii