Procuratura Generală semnalează tentative de a implica instituția în campania electorală

Anticoruptie.md
15/09/2016
Sursa foto: CIJM

Procuratura Generală  solicită concurenților electorali care au depus mai multe solicitări în adresa instituției să se abțină de la tentativele de a o antrena în competiţii electorale şi dezbateri politice.

„Având în vedere sporirea, odată cu începerea campaniei electorale, a numărului de referinţe şi solicitări adresate instituţiei de arealul politic, astfel încât doar pe parcursul ultimelor zile fiind recepționate multiple plângeri de la concurenţii electorali, soluţionarea cărora nu intră în competenţa procurorilor şi nu conţin o documentare minim relevantă a subiectului abordat, Procuratura Generală îşi reiterează hotărârea de a se delimita de orice încercare de a atrage instituţia în confruntări de natură politică şi dispute electorale”, se arată într-un comunicat al instituției.

Procuratura lansează un apel către toţi concurenţii electorali şi formaţiunile politice, să se documenteze într-o manieră cât mai corectă despre atribuţiile şi principiile funcţionale ale instituţiei, astfel încât să se abţină de a o antrena în competiţii electorale şi dezbateri politice.

„În cazul în care însă au fost stabilite anumite încălcări de lege, care ar constitui obiectul unor investigaţii în sensul legii penale, solicităm actorilor electorali să sesizeze organele de drept în modul stabilit de lege pentru examinarea competentă a acestora”, precizează Procuratura Generală.


Anticoruptie.md
15/09/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii