Procurorul general, despre pretinsa reținere a deputatului Sergiu Sîrbu și dosarele intentate pe numele unor procurori anticorupție

Julieta Savițchi
23/01/2020

Procurorul general Alexandr Stoianoglo respinge declarațiile deputatului democrat Sergiu Sîrbu privind arestarea acestuia și confirmă intentarea dosarelor penale pe numele mai multor procurori anticorupție. Declarațiile au fost făcute joi, în cadrul unui briefing în incinta Procuraturii Generale.

Referindu-se la anunțul parlamentarului Sergiu Sîrbu că ar putea să fie reținut, procurorul general a afirmat că acest lucru nu se planifică și nici nu știe despre ce dosar este vorba. „Reținerea și alte acțiuni împotriva deputaților se efectuează numai după adresarea procurorului general în Parlament și primirea acordului respectiv. Nu planific. Eu nu știu despre ce dosar este vorba”, a precizat Stoianoglo.

Totodată, procurorul general a declarat că au fost intentate dosare penale pe numele mai multor procurori anticorupție, bănuiți de mușamalizarea anchetei în dosarul miliardului, fiindu-le incriminați de abuz în serviciu și falsificarea actelor. „Pentru moment, la Procuratura Generală sunt câteva dosare penale, însă nu vreau să divulg numele procurorilor implicați”, a declarat Stoianoglo.

Avocatul Ion Crețu, unul dintre apărătorii lui Veaceslav Platon, a declarat miercuri în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8 că ar fi vorba de fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, și de procurorul Andrei Băieșu.

Julieta Savițchi
23/01/2020

Comentarii