Raport ANI: Amenzi de peste 15.000 de lei și nouă cauze contravenționale. Sunt vizați inclusiv procurori

Irina Odobescu
10/08/2020
Foto: jasonaten.net

Inspectoratul de Integritate a Autorității Naționale de Integritate (ANI) a întocmit șapte procese-verbale pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale în perioada 3–7 august 2020. Valoarea amenzilor stabilite constituie 15.500 de lei. Inspectorii de integritate au demarat nouă cauze contravenționale, inclusiv pe numele mai multor procurori.

Mai mulți procurori din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Ialoveni, Anenii Noi și Nisporeni au fost cercetați pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Încălcarea regimului juridic al incompatibilităților a fost stabilit în cazul unui inspector din cadrul Serviciului Vamal și al unui subiect al declarării din cadrul Primăria Pruteni, raionul Fălești. Un funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Taraclia este vizat pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale. 

În cazul unui procuror, al unui funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Taraclia și al unui subiect al declarării din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au fost inițiate controale de către ANI. Conflicte de interese au fost depistate la doi consilieri locali din comuna Boșcana, raionul Criuleni, și Maximovca, raionul Anenii Noi. Au fost emise șase acte de constatare a încălcării legislației în vigoare.

Au mai fost depistate conflicte de interese în cazul unui primar din raionul Călărași, al unui fost arhitect-șef din raionul Briceni, al unui subiect din cadrul Direcției generale asistență socială, protecția familiei și copilului Fălești. 

Irina Odobescu
10/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii