Reacția Băncii Naționale a Moldovei în cazul sechestrului aplicat pe bunurile Victoriabank

Ilie Gulca
11/08/2020

Banca Națională a Moldovei (BNM) apreciază faptul că BC Victoriabank SA este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar. BNM subliniază că Victoriabank și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice, precum transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor etc.

„Această evoluție a fost un semnal important pentru investitori cu renume internațional, între care Banca Transilvania SA, fapt apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova”, se menționează într-un răspuns adresat portalului Anticoruptie.md.

În ce privește acțiunile recente ale organelor de anchetă, BNM salută deschiderea conducerii Victoriabank pentru conlucrare, subliniind că, în calitate de autoritate de supraveghere bancară, monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova a solicitat poziția BNM în cazul sechestrului aplicat pe bunurile Victoriabank, întrucât anume banca centrală din Republica Moldova a supravegheat procesul de transparentizare a acționariatului în cadrul acestei bănci comerciale.

Ilie Gulca
11/08/2020

Comentarii