Reacția Băncii Naționale a Moldovei în cazul sechestrului aplicat pe bunurile Victoriabank

Ilie Gulca
11/08/2020

Banca Națională a Moldovei (BNM) apreciază faptul că BC Victoriabank SA este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar. BNM subliniază că Victoriabank și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice, precum transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor etc.

„Această evoluție a fost un semnal important pentru investitori cu renume internațional, între care Banca Transilvania SA, fapt apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova”, se menționează într-un răspuns adresat portalului Anticoruptie.md.

În ce privește acțiunile recente ale organelor de anchetă, BNM salută deschiderea conducerii Victoriabank pentru conlucrare, subliniind că, în calitate de autoritate de supraveghere bancară, monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova a solicitat poziția BNM în cazul sechestrului aplicat pe bunurile Victoriabank, întrucât anume banca centrală din Republica Moldova a supravegheat procesul de transparentizare a acționariatului în cadrul acestei bănci comerciale.

Ilie Gulca
11/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii