Reacția lui Renato Usatîi la un articol publicat pe Anticoruptie.md: „S-au vândut terenuri din parcurile orașului Bălți, dar nu eu am făcut asta”

Anticoruptie.md
10/05/2016

Renato Usatîi, primarul municipiului Bălți, confirmă că mai multe terenuri din parcurile orașului au fost înstrăinate şi s-au tăiat copaci, iar în loc s-au ridicat cafenele şi restaurante, dar susține că totul s-a făcut înainte ca el să acceadă în funcție. Reacția vine după ce marți, 10 mai, pe Anticoruptie.md a fost făcut public un răspuns oficial al Primăriei din Bălți cu privire la condițiile în care sunt vândute sau date în folosință terenurile din centrul municipiului.   

Renato Usatîi confirmă cele menţionate, dar spune că nu şi-a pus semnătura pe acest document. "Tot ce este scris pe Anticoruptie.md este corect, dar nu eu am semnat răspunsul publicat. Este numele meu, dar nu și semnătura mea. L-a semnat unul dintre adjuncți, care deține interimatul în lipsa mea. Eu vreau să se facă dreptate în legătură cu înstrăinarea acestor terenuri. Toate ilegalitățile s-au făcut fără implicarea mea", ne-a declarat edilul.

El mai afirmă că de când a devenit primar nu ar fi autorizat nicio construcție în centrul municipiului Bălți și a cerut procurorilor să ancheteze toate cazurile de dare în arendă sau vânzare a terenurilor din această zonă a orașului. Cât despre informațiile de interes public ascunse de primărie, Renato Usatîi dă vina pe consilieri, care ar fi votat unele decizii cu titlu "Secret".

Adjunctul său, Igor Șeremet, ne-a declarat că informația solicitată de bloggerul portalului Anticoruptie.md nu cade sub incidența acestor hotărâri, singura lui explicație fiind că "răspunsul a fost întocmit de un funcționar incompetent". Potrivit lui, "astfel de probleme apar din cauza practicilor moștenite din trecut", iar solicitantul poate merge oricând la primărie pentru a primi copiile de pe actele cerute. 

Reacția a venit la scurt timp după ce Diana Grosu, blogger al portalului Anticoruptie.md, a publicat un articol în care făcea cunoscut răspunsul oficial al Primăriei din Bălți cu privire la condițiile în care sunt vândute sau date în folosință terenurile din centrul municipiului în parcul pentru copii Andrieș. Autoarea se arată nemulțumită de faptul că Primăria a refuzat să-i dea copii de pe niște decizii de interes public. "Documentele solicitate conțin informații cu caracter personal, cu atât mai mult că de către Dumneavoastră nu a fost justificat interesul pentru informația solicitată", au invocat autoritățile.

Anticoruptie.md
10/05/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii