Reacţia Procuraturii Anticorupţie la investigaţia CIJM despre afacerea de la Orhei afiliată procurorului general adjunct

Julieta Saviţchi
02/11/2021

Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat în urma publicării anchetei Centrului de Investigaţii Jurnalistice din Moldova ,,Afacerea necunoscută de la Orhei a procurorului Ruslan Popov”.

Şefa Procuraturii Anticorupţie, Elena Cazacov, a comunicat pentru portalul Anticorupţie.md că a fost desemnat un procuror care să verifice cele invocate în ancheta jurnalistică, după care va fi luată o decizie.

Pe de altă parte, Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, ne-a dat asugurări că instituţia reacţionează la toate investigaţiile jurnalistice, dacă există motive. ,,Procuratura se autosesizează pe toate cazurile apărute în mass-media, dacă din conţinutul acestora rezultă o bănuială rezonabilă că a fost săvârşită o infracţiune” , a precizat funcţionara.

Ruslan Popov se află în arest preventiv, fiind învinuit într-un dosar pentru îmbogăţire ilicită.

Julieta Saviţchi
02/11/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii