Reacţia Procuraturii Generale la acuzaţiile aduse de noua guvernare: „Nu vedem rostul de a mai comenta ceva”

Julieta Saviţchi
10/08/2021

Procuratura Generală refuză să comenteze acuzaţiile aduse de către preşedinta Maia Sandu şi şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa, pe motiv că „înţeleg slab principiile statului de drept”. Totodată, instituţia avertizează că va răspunde pe măsură atacurilor îndreptate împotriva sa.

„Nivelul înțelegerii de către actuala guvernare a principiilor statului de drept este neașteptat de slab și, la moment, nu vedem rostul de a mai comenta ceva. Răspunsul Procuraturii la orice atentat asupra independenței sale instituționale și procesuale va fi proporțional gravității unor astfel de atacuri”, ne-a declarat Maria Vieru, purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Generale.

Amintim că şefa statului a acuzat, marţi, Procuratura de inactivitate în dosarele de mare corupţie, şefa Guvernului a declarat că Alexandr Stoianoglo va fi demis, iar ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a înregistrat un proiect de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care ar putea permite demiterea procurorului general.

Julieta Saviţchi
10/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii