Reacția UE // „Suntem pregătiți să colaborăm cu Guvernul legitim ales sâmbătă la Chișinău”

Anticoruptie.md
09/06/2019

Uniunea Europeană a luat act de deciziile luate sâmbătă, 8 iunie, de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției de guvernare, se arată într-o notă informativă emisă de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini și Comisarul european pentru politica de extinere și vecinătate, Johannes Hahn.

Uniunea Europeană se arată pregătită să colaboreze cu guvernul legitimat democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiile fundamentale consacrate în acordul de asociere.

„Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii R. Moldova. Având în vedere evoluțiile care au urmat după deciziile luate ieri de către Parlamentul R. Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”, se mai arată în nota informativă. 

Anticoruptie.md
09/06/2019

Comentarii