Reacţie la investigaţia despre averea democratului Constantin Botnari: ministrul Mediului a dispus o anchetă de serviciu la Moldsilva

Anticoruptie.md
19/02/2016
Proprietatea lui Constantin Botnari, văzută de la înălţime. Imagine cu drona: Anatol Mătăsaru

Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, a dispus o anchetă de serviciu la Agenţia Moldsilva după ce portalul Anticorupţie al Centrului de Investigaţii Jurnalistice a publicat o anchetă despre averea democratului Constantin Botnari. Ancheta conţine imagini filmate cu o dronă din care se vede că politicianul ar fi îngrădit circa 40 de ari de pădure.  

Valeriu Munteanu le-a indicat subalternilor să stabilească ce a stat la baza îngrădirii terenului din ocolul silvic Durleşti, dar şi să verifice legalitatea contractelor de arendă în acest fond forestier. 

Oficial, curtea secretarului general al PD are 21 de ari. Filmarea cu drona arată însă că politicianul ar fi îngrădit alţi circa 40 de ari de pădure. Tot din imagini putem vedea un drum asfaltat care duce în pădurea îngrădită. Potrivit datelor cadastrale, pădurea cu o suprafaţă de 40 de hectare, a fost dată în arendă firmei Batami Grup din Chişinău. Contractul de arendă dintre Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Chişinău şi SRL Batami Grup a fost încheiat la 2 iunie 2008. Întâmplător sau nu, SRL Batami Grup a fost înregistrată la 24 martie 2008. Firma a fost fondată de Ion Meleca. Genul principal de activitate al întreprinderii este închirierea bunurilor imobiliare proprii, activităţi ale parcurilor de distracţie şi odihnă, comerţul în standuri şi pieţe etc. 

 

Anticoruptie.md
19/02/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii