Reacție vehementă a ministrului Șarov la adresa lui Dodon: „Plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări”

Ilie Gulca
11/09/2020

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a avut o reacție vehementă la adresa șefului statului, Igor Dodon, după vizitele acestuia prin instituțiile de învățământ fără mască. În opinia oficialului, încălcarea deciziilor Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică nu reprezintă altceva decât gesturi sfidătoare la adresa întregii societăți.

„Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă, în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării”, se întreabă ministrul într-o postare pe Facebook.

Prin asemenea „gesturi sfidătoare, în opinia ministrului, se subminează însăși autoritatea statului democratic, exercitată prin reprezentații aleși de popor”.

„Intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici se încălcă deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică. Altfel, nu pot fi explicate gesturile sfidătoare la adresa întregii societăți, care încearcă să le educe cetățenilor normele elementare de prevenție a infectării cu cel mai periculos virus cunoscut până acum, care a secerat sute de mii de vieți în toată lumea”, observă ministrul.

El îndeamnă societatea civilă să reacționeze dur la comportamentul iresponsabil ale șefului statului. „Iar plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări.”

Ilie Gulca
11/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii