Regatul Țărilor de Jos își reafirmă spijinul pentru Republica Moldova, atât pentru susținerea proiectelor naționale, cât și la nivel european

Cornelia Cozonac
08/07/2021
Presedintie

Regatul Țărilor de Jos va continua să sprijine Republica Moldova în realizarea agendei sale interne, dar și la nivel european. Declarații în acest sens a făcut prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, joi, într-o discuție telefonică cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Șefa statului i-a mulțumit oficialului olandez pentru menținerea Republicii Moldova în grupul țărilor beneficiare de asistență olandeză pentru dezvoltare.

„Mi-am exprimat speranța că vom fi susținuți în continuare în procesul de transformare a statului. Am menționat, în special, ajutorul acordat de partenerii olandezi pentru sporirea și consolidarea capacităților autorităților publice locale din Moldova, dar și numeroasele proiecte de susținere a presei independente. De asemenea, am discutat despre cooperarea pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii”, a spus Maia Sandu, se arată într-un comunicat de presă al instituției prezidențiale.

La rândul său, prim-ministrul Mark Rutte a dat asigurări că Regatul Țărilor de Jos va sprijini Republica Moldova în procesul de transformări interne, precum și în realizarea agendei noastre la nivel european. „În acest context, l-am invitat pe domnul Rutte să viziteze Republica Moldova, atunci când îi va permite agenda”, a afirmat președintele Maia Sandu, conform sursei citate. 

Cornelia Cozonac
08/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii