Regatul Țărilor de Jos își reafirmă spijinul pentru Republica Moldova, atât pentru susținerea proiectelor naționale, cât și la nivel european

Cornelia Cozonac
08/07/2021
Presedintie

Regatul Țărilor de Jos va continua să sprijine Republica Moldova în realizarea agendei sale interne, dar și la nivel european. Declarații în acest sens a făcut prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, joi, într-o discuție telefonică cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Șefa statului i-a mulțumit oficialului olandez pentru menținerea Republicii Moldova în grupul țărilor beneficiare de asistență olandeză pentru dezvoltare.

„Mi-am exprimat speranța că vom fi susținuți în continuare în procesul de transformare a statului. Am menționat, în special, ajutorul acordat de partenerii olandezi pentru sporirea și consolidarea capacităților autorităților publice locale din Moldova, dar și numeroasele proiecte de susținere a presei independente. De asemenea, am discutat despre cooperarea pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii”, a spus Maia Sandu, se arată într-un comunicat de presă al instituției prezidențiale.

La rândul său, prim-ministrul Mark Rutte a dat asigurări că Regatul Țărilor de Jos va sprijini Republica Moldova în procesul de transformări interne, precum și în realizarea agendei noastre la nivel european. „În acest context, l-am invitat pe domnul Rutte să viziteze Republica Moldova, atunci când îi va permite agenda”, a afirmat președintele Maia Sandu, conform sursei citate. 

Cornelia Cozonac
08/07/2021Become a Patron!

Comentarii