Renato Usatîi spune că Vlad Plahotniuc i-a oferit 1,5 milioane de dolari ca să plece din ţară. Procurorul general interimar: „Îl aşteptăm pe Usatîi cu o sesizare”

Anticoruptie.md
22/07/2016
Colaj CIJM. Foto: Unimedia.info, Independent.md

Democratul Vlad Plahotniuc i-ar fi propus lui Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, 1,5 milioane de dolari ca să părăsească Republica Moldova în septembrie - noiembrie 2016, perioadă în care ar urma să se desfăşoare campania electorală pentru prezidenţiale. Declaraţiile au fost făcute de edilul de la Bălţi în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Eduard Harunjen, procurorul general interimar, ne-a declarat că subalternii săi îl aşteaptă pe primar la Procuratură pentru depoziţii. 

Renato Usatîi a spus că s-a întâlnit de două ori cu Vlad Plahotniuc pe parcursul lunii iunie, la sediul Global Business Center, unde vicepreşedintele PD ar avea oficii. „Mi-a propus 1,5 milioane de dolari ca să plec din țară pentru trei luni: septembrie, octombrie, noiembrie. A spus că pregătește ceva pentru sfârșitul lunii octombrie - o tentativă foarte serioasă. Înţelegeam că nu oferă aceşti bani pur şi simplu, ca să plec în străinătate. A spus că pregăteşte ceva, iar oamenii vor fi nevoiţi să iasă la protest. Înţeleg că e vorba despre o şmecherie legată e alegerile prezidenţiale, de asta spun că va fi o toamnă fierbinte. La a doua întâlnire a venit cu o altă propunere: intenţiona să-mi dea o sumă ca să plec cu totul din politică”, a spus Renato Usatîi. 

Procurorul general interimar susţine că subalternii săi îl aşteaptă să depună o sesizare oficială. „Noi îl aşteptăm pe Renato Usatîi la noi să depună o sesizare ca noi să o studiem atent şi să vedem care sunt următorii paşi pentru investigare. Nu am privit emisiunea, dar am dat indicaţii să se vadă ce a declarat acolo. Nu este prima dată când face astfel de declaraţii şi nu doar despre Plahotniuc, ci şi despre alţi politicieni”, ne-a spus Eduard Harunjen. 

Renato Usatîi a mai spus că Vlad Plahotniuc s-ar afla din nou în vizorul Interpol, în urma unor dosare penale deschise peste hotare. Vicepreşedintele PD nu a răspuns la telefon pentru a oferi comentarii. 

Anticoruptie.md
22/07/2016Follow us on Telegram

Comentarii