Republica Moldova a oferit echipamente Ucrainei, pentru lichidarea consecințelor inundațiilor

Andrei Arpenti
28/06/2020
Facebook: IGSU

Republica Moldova a expediat sâmbătă un lot de produse și echipamente Ucrainei, pentru a ajuta zona Cernăuți să înfrunte consecințele inundațiilor din regiune. Lotul umanitar conține generatoare, motoferăstraie, motopompe, furtunuri de intervenție, precum și saci de polipropilenă. Autoritățile de la Kiev au apreciat gestul Republicii Moldova, mai ales că și autoritățile de la Chișinău se confruntă cu lichidarea și prevenirea inundații devastatoare. 

Coloana de autospeciale a fost condusă de general-maior Mihail Harabagiu, șeful Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a ajuns deja la destinație. Responsabilii din cadrul Direcției Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență din Regiunea Cernăuți au primit ajutorul, care conținea seturi de furtunuri, motopompe, generatoare electrice și saci de polipropilenă. 

Autoritățile de la Kiev au apreciat suportul Republicii Moldova  în lichidarea consecințelor inundațiilor din regiunea de vest a Ucrainei, care a fost cea mai afectată zonă de inundațiile din ultima săptămână. 

Andrei Arpenti
28/06/2020

Comentarii