Republica Moldova va avea acces la Fondul social european

Anticoruptie.md
21/05/2024
facebook.com/alexei.buzu

Republica Moldova a semnat un acord cu Uniunea Europeană privind participarea Moldovei la componenta privind ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului social european (FSE+). Anulțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. 

Grație semnării acestui acord „Republica Moldova va avea acces la aceste fonduri și va putea beneficia de mai multe resurse financiare pentru implementarea reformelor”, a menționat ministrul într-o postarea pe o rețea de socializare. 

„Fondul social european își propune să sprijine asigurarea unor niveluri ridicate de ocupare a forței de muncă, a unei protecții sociale echitabile și a unei forțe de muncă calificate și reziliente, pregătite pentru piața muncii din viitor, precum și a unor societăți favorabile incluziunii și bazate pe coeziune, ce urmăresc să eradicheze sărăcia și să pună în aplicare principiile stabilite în Pilonul european al drepturilor sociale”, a precizat Buzu.

Semnarea acordului a avut loc în contextul celei de-a opta reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, care se desfășoară la Bruxelles. 

Anticoruptie.md
21/05/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii