România scoate R. Moldova de pe lista țărilor cu risc epidemiologic sporit

Crina Dumitriu
19/01/2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la București a decis luni să scoată Republica Moldova din lista țărilor cu risc epidemiologic crescut, pentru care se impunea o carantină de 14 zile la domiciliu. În lista respectivă rămân  Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Olanda. Canada, SUA și Turcia. 

Totodată, persoanele care vin din străinătate și au făcut ambele doze de vaccin (inclusiv rapelul) nu mai sunt obligate să stea în carantină. 

În România a început a doua fază a programului de vaccinare anti Covid-19, destinată persoanelor de peste 65 de ani și celor cu boli cornice dar înscrierea pentru vaccinare, care se face online, a fost problematică în primele ore. Luni au fost vaccinate peste 30 de mii de persoane în decurs de 24 de ore, majoritatea covârșitoare fiind la prima doză de vaccin, potrivit presei de la București. 

România este în partea de sus a clasamentului în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel global este pe locul 18, conform statisticilor Bloomberg, în condițiile în care acestea iau în considerare și UE, ca entitate, și țările membre. Dintre țările Uniunii Europene România este pe locul 6.

Crina Dumitriu
19/01/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii