România va accelera sprijinul pentru Republica Moldova: proiecte comune în toate sectoarele pentru o viață mai bună a cetățenilor

Mădălin Necșuțu
23/07/2021

Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă comune la Chișinău ținută alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că România nu numai că va continua sprijinul pentru Republica Moldova, dar și că România va accelera acest ajutor.

„Sprijiinul României pentru Republica Moldova se va manifesta în toate domeniile. Avem disponibilitatea de a face acest lucru”, a declarat Aurescu.

El a vorbit de implementarea mai multor proiecte pe termen lucru ce țin de domeniile energiei și infrastructurii. România a construit deja gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău care va începe să livreze gaz la Chișinău din octombrie, dar mai trebuie construite și liniile de înaltă tensiunile pentru livrarea de energie electrică.

Oficialul de la București a precizat că Bucureștiul își dorește consolidarea investițiilor românești peste Prut, chiar dacă de ani de zile România este prinicipalul partener economic al Republicii Moldova.

În acest sens, Bogdan Aurescu a afirmat că a discutat cu Maia Sandu constituirea unui grup informal de lucru bilateral care va discuta prioritățile de cooperare și proiectele de viitor dintre cele două state.

La rândul său, Maia Sandu a mai precizat că România a donat Republicii Moldova peste jumătate de milion de doze de vaccin anti-COVID și este, astfel  „cel mai mare donator de vaccin pentru Republica Moldova”.  

Șefa statului a mai spus că aprecieză foarte mult disponibilitatea de sprijin a autorităților de la București. „Avem ocazia să construim un parteneriat puternic și reciproc avantajos, bazat pe un dialog sincer și care va deschide oportunități pentru dezvoltare și care ne va apropia și mai mult”, a spus Maia Sandu. 

Mădălin Necșuțu
23/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii