România va acorda un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova

Crina Dumitriu
19/12/2020

România va acorda un nou ajutor umanitar Republicii Moldova pentru lupta cu pandemia de Covid-19. Anunțul a fost făcut de Florin Cîţu, ministrul Finanțelor de la București. Ministerul Sănătății de la București va avea un fond de 45 de milioane de lei românești, iar o parte din acești bani vor ajunge în Republica Moldova sub forma unui ajutor umanitar, potrivit Info-Prut.ro.

„Au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre care realocă resurse din Fondul de rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie. În primul rând către Ministerul Sănătății, pentru achiziționarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecție COVID, precum și pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, 45.405.000 lei”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de joi a Guvernului României.

Amintim că anul acesta R. Moldova a mai beneficiat de ajutor din partea României. Pe data de 7 mai 2020, un convoi format din 20 de camioane încărcate cu echipamente și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro, donate de România, a ajuns în Republica Moldova.

Totodată, la 30 aprilie 2020, o echipă formată din 52 de persoane din România, dintre care 42 de medici și asistenți medicali cu specializări în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă a ajuns în Republica Moldova, acolo unde a desfășurat activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul, pentru o perioadă de 15 zile.

Crina Dumitriu
19/12/2020Become a Patron!

Comentarii