Rosian Vasiloi este noul șef al Poliției de Frontieră: „Vom readuce Poliția de Frontieră în rândul instituțiilor care servește cetățeanul”

Crina Dumitriu
18/07/2019
Facebook

Rosian Vasiloi, expert în cadrul IDIS Viitorul, este noul șef al Poliției de Frontieră din Republica Moldova. Numirea a fost anunțată de Maia Sandu, în cadrul ședinței Guvernuuli. Propunerea a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

„Noi avem așteptări mari, la fel și cetățenii, în special acolo unde vorbim de combaterea schemelor de contrabandă”, a declarat șefa cabinetului de miniștri, Maia Sandu, la această nouă numire.

„Poliția de Frontieră în acești ani a devenit o afacere pentru cercurile obscure afiliate politic lui Plahotniuc, prin interpuși . Nu asta este menirea noastră, iar împreună cu echipa vom readuce Poliția de Frontieră în rândul instituțiilor care servește cetățeanul. Vreau să le mulțumesc colegilor din societatea civilă pentru faptul că am avut un dialog și o cooperare excelentă. Vreau să mulțumesc presei independente, care nu s-a lăsat pradă manipulării și falsurilor legate de familia mea, țin să vă asigur că voi fi deschis pentru dialog. Vreau să le mulțumesc partenerilor internaționali cu care am avut multe proiecte comune. Să știți că ramăn deschis pentru cooperare, dialog și acțiuni comune, pentru că împreună putem aduce schimbarea în Moldova, spre beneficiul fiecărui cetățean”, a scris Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după numire.

El a precizat că în scurt timp va veni cu prioritățile asupra cărora se va concentra în activitatea sa, între care investigarea ilegalităților, asigurarea securității frontierei de stat și cooperarea bilaterală, regională și internatională.

Crina Dumitriu
18/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii