Rudele tânărului omorât la Costești protestează la IP Ialoveni: „Oare este dreptate cu infractori la libertate?”

Irina Odobescu
13/01/2020
Foto: tv8.md

Zeci de persoane au protestat luni în fața Inspectoratului de Poliție din Ialoveni și la Procuratura raională cerând „dreptate pentru Dumitru”, tânărul de la Costești, care a fost omorât în bătaie acum o săptămână. Protestatarii au scandat: „Oare este dreptate cu infractori la libertate?”, „De ce să tăcem, dacă avem probleme în sistem?”, „Ajunge atâta nedreptate”, „Pe cine protejează poliția?”. Apropiații tânărului susțin că decesul tânărului nu este investigat suficient. Aceștia își doresc o justiție corectă și pedepsirea conform legii a celor vinovați.

„Vrem ca acest caz să fie elucidat, să nu fie mușamalizat. Vrem să fie pornită o achetă de serviciu. Suntem revoltați pentru toate cazurile în care nu s-a făcut dreptate. Nimeni nu răspunde. Sunt multe cazuri de omor în R. Moldova”, a declarat o protestatară pentru Ziarul de Gardă.

Cei prezenți la protest le-au spus jurnaliștilor că a fost complicat să ajungă la protest, întrucât Vasile Postica, șeful sectorului de poliție Costești, ar fi dat ordin ca transportul public din Costești să nu circule pentru ca oamenii să nu poată veni la manifestație la Ialoveni.

Precizăm că Dumitru Jomir, un tânăr în vârstă de 21 de ani, a decedat la 5 ianuarie curent, după ce a fost bătut cu cruzime în ajun. Scenele șocante au fost surprinse și de camerele de supraveghere din preajmă. Oamenii legii au identificat doi suspecți, în timp ce rudele victimei afirmă că ar fi și al treilea. Suspecții în vârstă de 21, respectiv 16 ani au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Irina Odobescu
13/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii