Rusia a acceptat să emită din septembrie noi autorizații de livrare de mărfuri pe piața rusă

Anticoruptie.md
11/09/2020

Transportatorii vor putea utiliza din septembrie cele 4.000 de autorizații de livrare de mărfuri pe piața rusă, care urmau să fie eliberate din 1 octombrie. Despre acest fapt a anunțat, vineri, Ministerul Economiei și Infrastructurii în urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Transporturilor din Federația Rusă.

„La sfârșitul lunii mai, cota de 8.000 de autorizații în transportul de mărfuri acordată de Federația Rusă pentru prima jumătate a anului curent era deja epuizată. Astfel, transportatorii riscau să nu mai poată livra mărfurile pe piața rusă”, se menționează într-un comunicat al ministerului de resort.

În anul curent, Republica Moldova urmează să utilizeze 16.000 de autorizații, 8.000 în primul semestru și câte 4.000 pentru ultimele două trimestre, indică sursa citată.

„Cota de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri în Federația Rusă este negociată anual între Republica Moldova și Federația Rusă în cadrul ședințelor comisiilor mixte din domeniu. În ultimul an, autoritățile de la Moscova au majorat numărul de autorizații. Dacă în 2019 cota a fost de 15.000 de autorizații, pentru anul 2020 cota este de 16.000.”

Anticoruptie.md
11/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii