Rusia a salutat formarea la Chișinău a majorității parlamentare și a noului guvern de coaliție

Anticoruptie.md
10/06/2019
Foto: mid.ru

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a salutat luni, 10 iunie, formarea majorității parlamentare la Chișinău și a noului guvern de coaliție. MID-ul și-a exprimat disponibilitatea pentru „restabilirea relațiilor ruso-moldovenești în baza Tratatului de prietenie și colaborare din 2001”.     

„La Moscova este salutată formarea în Republica Moldova a coaliției de guvernare și a Guvernului. Suntem dispuși să colaborăm cu structurile de stat alese democratic în R. Moldova pentru a restabili relațiile ruso-moldovenești în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și colaborare din 2001”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției de la Moscova.

„Contăm pe normalizarea neîntârziată a situației de la Chișinău în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova și al dezvoltării țării. Singura modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate.”

Amintim că Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis o hotărâre prin care a calificat drept neconstituționale deciziile Parlamentului și Președinției.  

Anticoruptie.md
10/06/2019

Comentarii