Rusia a salutat formarea la Chișinău a majorității parlamentare și a noului guvern de coaliție

Anticoruptie.md
10/06/2019
Foto: mid.ru

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a salutat luni, 10 iunie, formarea majorității parlamentare la Chișinău și a noului guvern de coaliție. MID-ul și-a exprimat disponibilitatea pentru „restabilirea relațiilor ruso-moldovenești în baza Tratatului de prietenie și colaborare din 2001”.     

„La Moscova este salutată formarea în Republica Moldova a coaliției de guvernare și a Guvernului. Suntem dispuși să colaborăm cu structurile de stat alese democratic în R. Moldova pentru a restabili relațiile ruso-moldovenești în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și colaborare din 2001”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției de la Moscova.

„Contăm pe normalizarea neîntârziată a situației de la Chișinău în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova și al dezvoltării țării. Singura modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate.”

Amintim că Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis o hotărâre prin care a calificat drept neconstituționale deciziile Parlamentului și Președinției.  

Anticoruptie.md
10/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii