S-au bucurat degeaba când au văzut mașina CNA trasă în fața Primăriei din Hîncești: motivul pentru care au „descins” ofițerii anti-corupție în localitate

Julieta Saviţchi
18/06/2021
CNA

Ofiţeri ai Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) i-au instruit, vineri, pe funcţionarii din Hânceşti în privinţa integrităţii şi riscurilor corupţiei. Mai mulţi locuitori din Hânceşti care au văzut microbuzul CNA parcat lângă Primărie au crezut că ofițerii CNA ar fi descins cu percheziţii în cadrul administraţiei publice locale.

Internauţii din Hânceşti au publicat pe reţelele de socializare poze cu maşina CNA şi au comentat satisfăcuţi câ, în sfârşit, cei de la CNA au ajuns şi la primăria lor.

CNA a reacţionat şi a postat un mesaj pe pagina de Facebook: „Nu suntem cu percheziții! Am venit la Hâncești ca să informăm oamenii despre riscurile corupției și de ce fiecare dintre noi trebuie să se implice în descurajarea ei”.

Sub postarea CNA n-a întârziat să apară un comentariu: „Ați fi bine veniți și cu percheziți la Primărie și unde se susțin examenele auto în Hâncești”.

La rândul său, Primăria Hânceşti a postat pe pagina oficială un anunţ că este vorba de un seminar organizat de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) împreună cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Inspectoratului de Poliție Hâncești, în scopul instruirii poliţiei cu privire la măsurile necesare de prevenire a corupției.

Julieta Saviţchi
18/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii