„Să punem umărul”. Majoritatea parlamentară va susține declararea stării de urgență

Olga Stăvilă
22/10/2021
Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi

Majoritatea parlamentară va susține declararea stării de urgență, a precizat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, vineri în cadrul unui briefing de presă. El a solicitat opoziției să nu politizeze situația complicată în care află statul. 

„Fac apel către opoziția parlamentară, dar și către partidele extraparlamentare, să nu politizeze această situație complicată în care ne aflăm. Vă îndemn pe toți să punem umărul pentru a ajuta Guvernul să iasă cât mai repede din această situație dificilă”, a spus Mihai Popșoi.

După votul din Parlament, va urma o nouă ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale în care se va decide alocarea resurselor financiare către compania Energocom și vor fi solicitate de la traderi oferte pentru volumele de gaz necesare.

Republica Moldova, se confruntă cu un deficit de gaze de circa 16 milioane metri cubi, pentru luna octombrie, fiind acoperit doar 67% din necesități. Presiunea în rețeaua de transport este la limita critică, de aceea Guvernul este nevoit să recurgă deja acum la planurile de alternativă.

Olga Stăvilă
22/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii