Scandalul certificatelor de vaccinare anti-Covid false // Conducerea CNA îi dă replică Alei Nemerenco: „Acuzaţiile de inacţiune sunt speculative şi calomnioase”

Julieta Saviţchi
06/09/2021

Conducerea Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) o acuză pe ministra Sănătăţii de răspândirea informaţiilor calomnioase în adresa instituţiei. Acuzaţiile se regăsesc într-o replică dată de conducerea CNA la declaraţiile Alei Nemerenco, făcute în cadrul unei emisiuni, în care funcţionara afirmă că „CNA a cam frânat, nu s-a autosesizat, nu a considerat o problemă de mare importanță” la investigarea cazurilor de eliberare a certificatelor false de vaccinare anti-Covid.

„Până la recepționarea demersului Ministerului Sănătății, din 1 septembrie curent, CNA a formulat două solicitări către minister, prin care a cerut prezentarea listelor persoanelor imunizate. Răspunsul, venit de la Ministerul Sănătății, a fost de fapt refuzul de a ne furniza datele solicitate, invocându-se protecția datelor cu caracter personal. Abia la începutul acestei luni, ministrul actual a remis în adresa CNA listele persoanelor vaccinate, care urmează a fi analizate în cadrul investigațiilor pornite de CNA acum câteva luni. Prin urmare, afirmațiile precum că CNA ar da dovadă de inacțiune în investigarea schemelor de corupție privind eliberarea certificatelor de vaccinare false sunt speculative și calomnioase”, se arată într-un comunicat al CNA.

Amintim că Ala Nemerenco a declarat, săptămâna trecută, că mii de moldoveni ar fi primit certificate de vaccinare anti-Covid, fără ca să fie vaccinaţi în realitate, iar printre aceştia se regăsesc şi lucrători medicali.

 

Julieta Saviţchi
06/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii