Schema "otkat-urilor" din achizițiile publice ce ajung în bugetele partidelor politice

Anticoruptie.md
23/09/2015
anticoruptie.md

Centrul de Investigații Jurnalistice va publica joi, 24 septembrie, o investigație despre așa-zisele „otkat-uri” pe care le achită angajații firmelor ce fac afaceri cu statul în bugetele partidelor politice în timpul campaniei electorale. 

Partidele politice au fost finanțate din greu în scrutinul local din iunie curent, la fel ca și în alegerile parlamentare din noiembrie trecut, de angajații firmelor, care au câștigat contracte grase cu statul în ultimii ani. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au analizat rapoartele financiare depuse de formațiunile politice la Comisia Electorală Centrală (CEC) în scrutinul din 14 iunie 2015 și au scos la iveală faptul că fondatorii, administratorii și simplii angajați ai unor firme care au încheiat contracte de achiziție cu diferite instituții ale statului, unele chiar în toiul campaniei electorale, se numără printre sponsorii generoși ai partidelor.

La nivel local, tabloul este mult mai bine conturat – angajații firmelor care au câștigat licitații au făcut donaţii către partidele din care fac parte liderii administrației publice locale. Mai multe detalii, joi, pe portalul Anticoruptie.md.

Anticoruptie.md
23/09/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii