Se caută director la o şcoală profesională. Toţi candidaţii au picat testul

Victoria Dodon
23/11/2015
Foto: Valentin Crudu şi Ion Sobari // europalibera.org

Niciun candidat la funcţia de director al Şcolii Profesionale numărul 4 din Chişinău nu a trecut proba scrisă a concursului. Potrivit Ministerului Educaţiei, niciunul dintre cei care a depus dosarul, printre care se număra şi Ion Sobari, fost șef de direcție la Ministerul Educației, nu a primit nota minimă necesară - şapte. 

Prin urmare, ministerul va organiza un concurs repetat pentru a găsi un director pentru această instituţie. Între timp, lista candidaţilor care au promovat testul scris la celelalte instituţii de învăţământ profesional tehnic secundar a fost publicată pe site-ul ministerului. În continuare, aceştia vor trebui să susţină proba interviului.

Printre cei care au depus dosarul pentru a ocupa fotoliul de director al Şcolii Profesionale numărul 4 se număra şi Ion Sobari, fost șef de direcție la Ministerul Educației, despre care, cu puţin timp înainte de corcurs, a scris portalul Anticorupţie. Sobari fusese implicat în scandalul legat de abuz în serviciu în cadrul unui proiect UNICEF privind reforma sistemului rezidențial de îngrijire a copilului și a dezvoltării educației incluzive. Procuratura a intentat în acest sens un dosar penal, Ion Sobari fiind cercetat penal alături de colegul său Valentin Crudu, în prezent șeful Direcției resurse umane la minister.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că persoanele care nu au promovat testarea din prima pot candida repetat pentru funcţia de director al şcolii. 

Victoria Dodon
23/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii