Se caută un evaluator// Curtea de Conturi va fi supusă auditului extern

Anticoruptie.md
16/02/2024
Sursa: CIJM

Membrii Comisiei de control al finanțelor publice au aprobatcaietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de audit financiar extern al situațiilor financiare ale Curții de Conturi. Auditul extern va fi realizat pentru perioada anilor 2019-2023, în conformitate cu standardele recunoscute internațional.

Potrivit Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, Parlamentul urmează să selecteze o organizație de audit independentă. Unul dintre criteriile de selectare ale organizației de audit va fi cel mai bun coraportul preț-calitate.

Președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, a menționat că în bugetul Parlamentului pentru anul curent au fost prevăzute mijloace financiare pentru realizarea auditului financiar extern al Curții de Conturi. „O astfel de practică a avut deja loc în cadrul Curții de Conturi, când a fost realizat auditul situațiilor financiare pentru anii 2016-2019”, a declarat Tatiana Cunețchi. Caietul de sarcini elaborat urmează a fi prezentat Secretariatului Parlamentului pentru demararea procedurii de achiziție publică.

Auditul extern al situațiilor financiare ale Curții de Conturi presupune examinarea veridicității rapoartelor financiare privind executarea bugetului Curții de Conturi pentru anii 2019-2023, corespunderea acestuia cu reglementările de raportare financiară în sectorul bugetar, precum și conformitatea operațiunilor economico-financiare efectuate.

Anticoruptie.md
16/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii