Sechestrat și ținut în sclavie timp de opt ani. Scene rupte din Evul Mediu într-un caz din Șoldănești  

Ilie Gulca
30/11/2020
Foto-simbol: apnews.com

Un bărbat de 32 de ani, cu o situație materială precară, a fost ținut de o cunoștință de-a sa într-un șopron, timp de opt ani, în condiții de sclavie. El a fost bătut și forțat să lucreze la construcții și pe câmp. Acum învinuitul riscă între 7 și 15 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane.    

„Sub conducerea procurorilor PCCOCS, ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane au stabilit că, începând cu 2012, învinuitul de 54 de ani din Șoldănești a supus zilnic un bărbat cu vârsta de 32 ani la lucrări forțate în construcții și pe câmp”, relatează Procuratura Generală într-un comunicat.

Cei doi sunt din aceeași localitate a raionului. Oamenii legii au eliberat victima din captivitatea și i-au acordat consiliere psihologică, cu plasarea ulterioară într-o instituție specializată.

Învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, precizează sursa citată.

Ilie Gulca
30/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii